Uludağ sezonu açtı

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yeni sezon başladı. Zirvede kar yağışının başlamasıyla birlikte otelciler yılbaşı öncesi odaların doluluk oranlarının yüzde 90 olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe,

Uludağ sezonu açtı

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da bulunan özel ve kamuya ait yaklaşık 40 otel, kapılarını müşterilerine açmaya başladı. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte kar yağışı da otelcilerin yüzünü güldürürken, Uludağ’da kayak pistleri ise kar tutmaya başladı. Günübirlikçi yerli ve yabancı turistlerin gruplar halinde geldiği zirvede vatandaşlar 10 santimi bulan kar üzerinde selfie yapıp bol bol eğlendi.

Beyaz Cennet’te müşterilerine ilk olarak Ağaoğlu My Resort Hotel kapılarını açtı. Yapılan tadilatların ardından yeni yüzüyle müşterini ağıladıklarını belirten Otel Müdürü Murat Pınarcı, zirvede bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Misafirlerimiz kar yağışı altında açık alanda havuz keyfini yaşayacaklar” dedi. Pınarcı ayrıca yılbaşı öncesi kar yağışının başlamasıyla birlikte otellerde doluluk oranlarının yüzde 90’lara ulaştığını söyledi.

 

TELEFERİK 10 GÜN SONRA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de dün belediye meclisinde yaptığı konuşmada, mevcut teleferiğin 10 gün sonra oteller bölgesine ulaşacağını açıkladı. 3 gün sonra bu hat için satın alınan gondolların deneme seferlerine başlayacağını, resmi açılışın da 29 Aralık’ta yapılacağını belirten Başkan Altepe, böylelikle Teferrüç İstasyonu’ndan start alan hattın oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar ulaşacağını ifade etti. 

 

Teleferikle ilgili çalışmaların hattın sadece oteller bölgesine uzatılmasını içermediğini, herhangi bir metro istasyonundan hafif raylı sisteme binen bir vatandaşın tek vasıtayla oteller bölgesine ulaşmasını da kapsadığını vurgulayan Başkan Altepe, bu amaçla Gökdere İstasyonu’nun hazırlandığını, teleferiğin Gökdere İstasyonu’na inmesine dair onayın da son aşamada olduğunu ifade etti. Başkan Altepe, “Hedefimiz bu ay oteller bölgesine ulaştıktan sonra önümüzdeki yaz bu şehir hattını yapmak. Daha sonra da Kültürpark İstasyonu aktarmalı olarak teleferiği Alacahırka gibi dağ eteğinde bulunan mahallelere taşımak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X