Uludağ’da donmak üzere olan köpekler kurtarıldı

Yoğun kar yağışının hakim olduğu Uludağ’da sokak hayvanlarının imdadına Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Uludağ’da donmak üzere olan köpekler kurtarıldı

Kar yağışı ve şiddetli soğukların başlamasyla harekete geçen ekipler, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Uludağ yolunun muhtelif noktalarına kuru mama bıraktı. Oteller bölgesine kadar çıkan ekipler, yol boyunca karşılaştıkları bütün köpeklere iç ve dış parazite karşı etkili olan ilaçlardan verdi. Sosislerin içine yerleştirilen ilaçlar, köpekleri uyuz etkenlerine, pire, kene gibi dış parazitlere ve şerit ile kelebek gibi iç parazitlere karşı koruyarak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyor.

Bölgedeki yaralı ve hasta olan hayvanları da toplayarak tedavilerinin yapılması için Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ne getirdi. Aşıları, bakımları ve kısırlaştırmaları yapılacak olan hayvanlar tekrar doğaya bırakılacak. Ekipler, ayrıca kış dönemindeki zorlu hava şartlarında hayatlarını sürdüremeyecek olan 27 yavru köpeği de barınağa getirdi. Yavru köpekler, havaların iyileşmesinin ardından tekrar doğal hayata geri bırakılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X