Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Kış turizminin en önemli mekanlarından biri Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Bununla birlikte otellerdeki hazırlıklar tamamlanıp misafir kabul etmeye başladı.

Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Kış turizmi merkezi Uludağ kendini kışa hazırladı.

İki gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sonucu kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Bununla birlikte oteller hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini ağırlamaya başladı. Yılbaşına sayılı günler kala oteller rezervasyonlarını doldurdu.

Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Uludağ’da yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşınca, ziyaretçilerin araçlarıyla çıkmaları da zorlaştı.

Jandarmadan denetim

Jandarma ekiplerinin iki gündür sürdürdüğü Milli Parkalar Bölgesi’nde yol uygulamasında kar ve kış lastiği lastiği olmayan araçların yukarı çıkışlarına izin verilmediği öğrenildi.

Tırmanış izni yok

Diğer yandan, dört gündür kayıp olan iki dağcıyı arama çalışmaları devam ettiği için amatör ya da profesyonel şekilde zirveye tırmanış izini verilmediği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X