Uludağ’da liderler zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Dernekleri Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Aktaş, Ocak 2019’da Uludağ’da dünya liderler zirvesi düzenlenmesi konusunda söz aldıklarını açıkladı.

Uludağ’da liderler zirvesi

‘SÖZ ALDIK’

Yenilenmiş ve revize edilmiş ekiplerle Bursa’nın şehirleşme kalitesini her anlamda dünya standartlarının üzerine çekmek için bir takım adımlar attıklarını söyleyen Başkan Aktaş, Ocak 2019’da Uludağ’da Cumhurbaşkanı Recep Talip Erdoğan’ın öncülüğünde dünya liderler zirvesi düzenlenmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan söz aldıklarını açıkladı.

Başkan Aktaş, Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) üyeleriyle bir araya geldi. Tahtakale’deki dernek merkezinde BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Aktaş, Bursa ve Uludağ’a dair düşüncelerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yenilenmiş ve revize edilmiş ekiplerle beraber Bursa’ya daha çok hizmet etmek ve şehri daha iyi noktalara taşımaktan başka gayelerinin bulunmadığını söyledi. Konuşmasında Bursa’nın değerlerine değinen Başkan Aktaş, yeni dönemde Uludağ’ın hem bakanlık hem de Büyükşehir tarafından yapılan yatırımlarla birlikte İsviçre’nin Davos kentiyle yarışır duruma geleceğini söyledi. Uludağ’ın vizyonunun Bursa’nın vizyonu olduğunu, dolayısıyla dağa yapılacak her türlü yatırımın özünde Bursa’ya yansıyacağını söyleyen Başkan Aktaş, “İsviçre’nin Davos kenti var biliyorsunuz. Yıllardır konuşuluyor. Dün orman bakanımız şöyle bir taahhütte bulundu. ‘İnşallah, Uludağ’da Ocak 2019’da yaptığımız yatırımlarla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde dünya liderlerinin katılacağı bir zirve gerçekleştireceğiz’ dedi. ‘Böyle bir hedef koyduk’ dedi. Müthiş bir şey. Reklamasyon böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş, Uludağ için belirlenen hedeflerin tutturulması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü yatırımı zaman kaybetmeden gerçekleştireceklerini ifade etti. ‘Biz şöyle bir şehir böyle bir dağız’ şeklindeki hamasi nutuklarla hiçbir şeyin olamayacağını, icraata geçip adım atma zorunluluğunun bulunduğunu belirten Başkan Aktaş, “Şu anda bunun çalışmalarını yapıyoruz. Uludağ’ın gerçek anlamda değerini kazanması için bir kere yolun, ulaşımın güzel olacak. Beraberinde otoparktan alt yapıya arıtma tesislerinden kongre merkezlerine, otellerine kadar, günübirlik ziyaretlere yönelik sosyal tesislere kadar türlü türlü imkanlar sunacaksın ki ondan sonra Uludağ gerçek manada Bursa’nın bir değeri olsun. Yoksa derme çatma birkaç otel ve belli zümrenin kullandığı lüks merkezlerle Uludağ’ı ancak bu kadar kullanabilirsiniz” dedi.

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun ise federasyon olarak birlik ve beraberlik duyguları içerisinde Bursa’nın huzur ve güvenliğine katkıda bulunduklarını söyledi. Anadolu’yu ve Osmanlı’nın ayak bastığı Balkan coğrafyalarını karış karış gezdiklerini, kültürler arasında köprü kurduklarını ifade eden Dursun, “Şimdiye kadar Çorum, Niğde, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya, Malatya, Karaman ve Bitlis illerimize geziler düzenleyerek, Bursa’daki kardeşlik bağlarını oralara taşımaya aracılık ettik. Aynı zamanda Saraybosna, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan ve Karadağ gibi atalarımızın ayak bastığı coğrafyalara da gezilerek düzenleyerek, kardeşlik bağlarımızı geliştirdik. Bu tür gezileri önümüzdeki aylarda da devam ettireceğiz. Hakkari’den Edirne’ye tüm yurdu dolaşarak, birlik ve beraberliğimizi tüm yurda yaymaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X