Uludağ’da mahsur kalan 3 kişiyi askerler omuzlarında getirdi 

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yürüyüş yaparken uçurumda mahsur kalan ve geceyi eksi 5 derece soğukta ormanda geçiren 3 kişi, helikopterle kurtarıldı. Biri yaralı 3 kişi askerlerin omuzlarında hastaneye götürüldü. 

Uludağ’da mahsur kalan 3 kişiyi askerler omuzlarında getirdi 

Dün öğleden sonra Oteller Bölgesi’nden yürümeye başlayan ve Bakacak Bölgesi’nde şelaleden aşağıya indikleri esnada mahsur kalan Hüseyin Kartal, Cengiz Konuk ve Abdullah Taner için dün gece Jandarma Arama Kurtarma, Başbakanlık AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri seferber oldu.

Biri hafif yaralı 3 kişinin mahsur kaldığı bölge çok buzlu ve kayalık olduğu için bölgeye helikopter istendi.

Eskişehir’den havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait kurtarma helikopteri gece yoğun fırtına sebebiyle bölgeye iniş yapamadı.

Yaklaşık 50 kişilik kurtarma ekibi de bölgeye inmekte güçlük çekince ateş yakmaları ve kardan ev yapmaları tavsiye edilen 3 kişi ormanda eksi 5 derecede sabahladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopter bir kez daha bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına başladı. Şahısların mahsur kaldığı uçurumuna büyük bir ustalıkla inen askeri helikopter, biri yaralı 3 kişiyi yukarıya çekip derin vadiden yukarıya çıkardı.

İlk müdahaleleri helikopterde yapılan günübirlikçiler Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne helikopter ekibinin yardımıyla sokuldu.

uludag-ice-2.jpg

Ayağında kırık olan bir kişi omuzlayarak helikopterden indiren askerler sedyeye yatırıp doktorlara teslim etti.

Zorlu şartlarda tamamlanan kurtarma operasyonunun sonunda ölen yada ağır şekilde yaralanan olmayı herkesi mutlu etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X