Umreye gidecek vatandaşlara eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla İnegöl’den umreye gidecek vatandaşlara eğitim veriliyor.

Umreye gidecek vatandaşlara eğitim

Mukaddes toprakları ziyaret edecek olan vatandaşlara yönelik eğitim seminerleri başladı. 4 gün sürecek eğitimlerin ardından 96 vatandaşın 24 Aralık ile 4 Ocak tarihleri arasında umreye yolcu edileceği bildirildi. Sani Konukoğlu Camii’nde verilen seminerde konuşan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, “Cenab-ı Hak bütün arzu eden kardeşlerimize en kısa zamanda bu ziyaretleri yapmayı nasip etsin. Umre ibadeti bazı mezheplerde fazdır, ama Hanefi mezhebinde sünnettir. İlk defa gidecek olanlarda heyecan olabilir. O heyecanı hissedin. Kafile başkanları sizlere nezaret edecek. Mühim olan niyetiniz. Umrenin kendine göre olmazsa olmazları vardır. İhrama girmek, ikinci umre tavafı yapmak gerekiyor. Tavafı yapmazsanız, umre yapmış olmazsınız. Safa ile Merve tepeleri arasında gidip gelmeye de say yapmak denir” dedi.

Eğitim verilen bu kişilerin 2015 yılının ilk umre kafilesi olacağını belirten Canbey, “31 Aralık 2014 ile 4 Ocak 2015 tarihleri arasında Bursa’dan 200’ün üzerinde, İnegöl’den ise 96 kişiyi yolcu edeceğiz. Yolculuk sırasında nelerle karşılaşacakları, pasaport, aşı kartı, yanlarında ne gibi eşyaları götürecekleri hususunda bilgiler veriyoruz. Umre ibadetinin nasıl yapılacağı hakkında dini bilgiler de veriliyor. 24 günlük umre ziyareti olacak. Şimdiden hayırlı yolculuklar diliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X