Unicredit 8 bin işçi çıkaracak

İtalya’nın önde gelen bankalarından Unicredit, yaklaşık 8 bin işçiyi çıkaracağını ve 500 kadar şubesini de kapatacağını açıkladı.

Unicredit 8 bin işçi çıkaracak

Milano merkezli bankadan yapılan yazılı açıklamada, İtalya, Almanya ve Avusturya’ya yoğunlaşmak üzere 2020-2023 döneminde, personelin yüzde 12 oranında düşürüleceği, şubelerin de yüzde 17’sine denk gelen bölümünün kapatılacağı belirtildi. Bankanın toplamda 8 bin kadar işçiyi çıkaracağı ve iş gücünün yüzde 9’una denk gelen yaklaşık 500 şubesini de kapatacağı ifade edildi. Bütünleştirme maliyetlerinin toplamda 1,4 milyar Euro’yu bulacağına işaret edildiği açıklamada, bunun 1,1 milyar Euro’sunun İtalya’yı, 0,3 milyar Euro’luk tutarının ise Avusturya ve Almanya’yı ilgilendirdiği vurgulandı. UniCredit geçen hafta da Koç Topluluğu ile Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler’deki payların devirleri ile aralarındaki ortaklık sözleşmesinin feshini kapsayan anlaşmaları imzalamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X