Üniversite bilimsel işbirliği protokolü 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ile bilimsel çalışmalar, eğitim-öğretim ve kültürel işbirliği protokolü imzaladı.

Üniversite bilimsel işbirliği protokolü 

Protokole, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler imza atarken, iki üniversitenin akademisyenleri de hazır bulundu. Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, akademik gelişmenin ve kalkınmanın en önemli yollarından birisinin üniversiteler arasındaki işbirlikleri olduğunu söyledi.

Türk üniversitelerinin dünya üzerinde daha fazla söz sahibi olabilmeleri için bilimsel araştırmaya ve altyapıya önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Kılavuz, “Bursa Uludağ Üniversitesi olarak YÖK tarafından belirlenen 16 Araştırma Üniversitesi’nden biri olarak seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Ancak olduğumuz noktada sayarsak bu unvanı kaybederiz.

Bu yüzden de gerek kendi içimizde gerekse de diğer üniversitelerle Ar-Ge ve diğer bilimsel alanlarda işbirliklerine özel önem vermemiz ve sıkı bir çalışma temposunda devam etmemiz son derece önemli. Bizler de bu anlayışla birlikte Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile bilimsel, eğitim-öğretim ve kültürel işbirliği protokolü imzaladık.

İki üniversite inşallah önümüzdeki dönemde güzel projelere imza atacak. Bu anlamda tüm üniversitelere de ortak çalışma anlamında kapımız açık” dedi. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de, bilimsel ve teknolojik anlamda her türlü işbirliğine ve ortak çalışmaya açık olduğunu belirterek, proje sayesinde çok önemli çalışmaların ortaya çıkacağına inandığının altını çizdi. 
  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X