Üniversite öğrencilere ‘akademik’ şok

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, düzenledikleri basın açıklamasıyla; dönem içerisinde değişen akademik takvim, yemek fiyatlarının pahalılığı ve sınav zamanlı devam eden tadilatlara tepki gösterdi.

Üniversite öğrencilere ‘akademik’ şok

DERYA DEMİR

Öğrenciler adına konuşan Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert, Uludağ Üniversitesi’ndeki yemek fiyatlarının genel olarak diğer üniversitelere göre daha pahalı olduğunu belirterek, okuldan indirim talep ettiklerini ancak okul yönetimi tarafından reddedildiğini söyledi.

Dönem sonunda değişen akademik takvime de tepki gösteren Mert, “Bir hafta önce değişirilen yeni akademik takvim ile final ile bütünleme sınavlarımızın arasında sadece bir gün bulunuyor. Dersi geçemeyecek olan öğrenciler nasıl bir günde sınava hazırlanacak? Daha uygun olsun diye uçak biletlerini önden alan öğrenciler son anda değiştirilen akademik takvim nedeniyle maddi sıkıntı yaşayacak” ifadelerini kullandı.

VİZE ZAMANI TESİSAT ÇALIŞMASI…

Vize zamanı okulda tadilat çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Mert, “Makine mühendisliği okuyan arkadaşlarımızın sınav olduğu sınıfta aynı anda tesisat çalışması yapılıyor. Öksürük sesinden dolayı bile kafası karışan öğrenciler tesisat tamiri yapılırken vizeye girmeye mahkum bırakılıyor” diye konuştu.

Öğrencilerin yaz okulunda da mahrum edildiğini kaydeden Mert, “YÖKSİS’e öğrenci kayıtları aktarılmadığı için öğrenciler Sakarya Üniversitesi’ndeki yaz okuluna gidemedi. Aktarım tamamlandığında kontenjan kalmadığı için kayıtlar yapılamadı. Bunun gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. Basın açıklaması yapmak istediğimiz için de üniversite tarafından ‘soruşturma açılmakla’ tehdit ediliyoruz” diye  konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X