Üniversite sanayi işbirliğinde süreç hızlanacak

BUÜ öncülüğünde kurulan ÜSİGEM ve KÜSİ üyesi akademisyen ve işadamlarının oluşturduğu ‘Gönüllü Çalışma Konseyi’ yeni dönem projelerini Bursa kamuoyuyla paylaştı.

Üniversite sanayi işbirliğinde süreç hızlanacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öncülüğünde kurulan Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu (KÜSİ) üyesi akademisyen ve işadamlarının oluşturduğu ‘Gönüllü Çalışma Konseyi’ yeni dönem projelerini Bursa kamuoyuyla paylaştı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, buradaki konuşmasında, kent ile içiçe olan bir üniversite oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Üniversite-Sanayi işbirliği sürecini hızlandırmak adına ciddi çalışmalar ve projelere imza attıklarını ifade eden Kılavuz, ‘’Yeni dönemde kentin tüm kurumlarıyla yürüttüğümüz projeleri arttırmayı hedefliyoruz. Bizden sonra gelecek yönetimler için Üniversite-Sanayi işbirliğinin temellerinin atılması, altyapı çalışmalarının tamamlanması ve birlikte projelerin üretilmesi noktasında hazırlıklar yapıyoruz” dedi. ÜSİGEM Yönetim Kurulu Üyesi-Sanayici Mustafa Barutçuoğlu da, insan kaynaklı üretimle planlama, Ar-Ge geliştirme ve üretilen projelerin ticarileştirilmesi konularına ağırlık vereceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X