Üniversitenin doğal ürünleri kapışılıyor

Uludağ Üniversitesi bünyesinde üretilen doğal çiftlik ürünleri büyük rağbet görüyor.

Üniversitenin doğal ürünleri kapışılıyor

Ziraat ve veterinerlik fakültelerinin ortak girişimleri ile oluşturulan Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) tamamen hijyenik ve bilimsel ortamlarda üretilen onlarca et, süt ve yumurta çeşitleri üniversite çalışanları ve Bursalı vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Domates suyu, domates salçası, elma suyu, sirke, tarhana, sele zeytini, salamura siyah zeytin, tavuk yumurtası, bıldırcın yumurtası, devekuşu yumurtası, devekuşu eti, keçi sütü, elma, üzüm, süs bitkileri, kesme çiçek ve bitkiler için sıvı besin çözeltileri en çok satılan ürünlerin başında geliyor.

Toplam 2 bin250 dekarlık arazi üzerinde kurulu olan tesislerde meyve ve sebze çeşitlerinin üretimi de gıda mühendisliği bölümü kontrolünde tamamen doğal yollarla yapılıyor. Öğrencilere eğitim ve öğretim amaçlı hayvan yetiştiriciliğinin de yapıldığı tesislerde hijyen ve dini kurallara uygun olarakelde edilen et ve et ürünleri, satış mağazalarında müşteriyle buluşuyor.

DOĞAL ÜRÜNLER İKİ MAĞAZADA SATIŞTA

UÜ Tıp Fakültesi içinde ve Mediko-Sosyal Tesisleri’nde olmak üzere iki satış mağazası ile satılan doğal gıdalar hafta içi her gün 09.00 ve 17.00 saatleri arasında temin edilebiliyor. Hijyenik satış mağazalarında taze olarak muhafaza edilen doğal ürünleri üniversite personeli ve vatandaşlar da perakende olarak satın alabiliyor.

Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üretilen cevizler de artış satış mağazalarından temin edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X