Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti

Televizyoncu, yazar ve aşçı Anthony Bourdain 61 yaşında hayatını kaybetti. Bourdain’in ölüm sebebinin intihar olduğu bildirildi.

Ünlü televizyoncu hayatını kaybetti

TV şovları ve kitaplarıyla geniş kitleler tarafından sevilen Anthony Bourdain hayatını kaybetti. CNN ,Bourdain’in ölümünü son dakika olarak geçti.

Anthony Bourdain’in, yakın arkadaşı olarak bilinen Fransız şef Eric Ripert tarafından otel odasında ölü bulunduğu açıklandı.

Etnik mutfaklar üzerine de uzmanlığı olan ünlü şef Türkiye’ye de defalarca gelmişti.

New York’taki Brasserie Les Halles’in baş şefi olan Bourdain’in 11 yıldır sürdürdüğü ‘Parts Unknown’ programı geçtiğimiz ay başlamıştı.

5b1a6bac66a97c4350d71a5f.jpeg
 

Anthony Bourdain kimdir?

Anthony Bourdain, 25 Haziran 1956’da dünyaya geldi. 1970’lerde kolejde okuduğu senelerde restoranlarda çalışmaya başladı ve kariyerine gastronomi alanında devam etmeye karar verdi.

Culinary Institute of America’dan mezun oldu ve New York’ta son derece prestijli restoranları yönetti. Hem şef, hem de işletmeci olarak çalıştı. 2000’li yılların başında, Times’da en çok satanlar listesine girecek olan, ilk yemek kitabını yazdı.

Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, The New Yorker’da “Bu Kitabı Okumadan Yemek Yemeyin” sloganıyla tanıtıldı. Food Network’ten gelen teklifi değerlendirip televizyon programı yapmaya başladı. 

İlk programı A Cook’s Tour oldu. İlgi yoğun olunca, yeni bir belgesel şov başlattı: “Anthony Bourdain: No Reservations”. Hem gezi, hem yemek konulu şovunu Travel Channel’a taşıdı. 2006’da şovun bir bölümünü Lübnan’da çekerken, İsrail – Lübnan olayı patlak verdi.

Ekibiyle beraber uzun süre bir otelde mahsur kaldılar. Şovu bitirmeye çalışırken aynı zamanda ülkeden de çıkmaya çalışıyorlardı. Pulp Fiction’daki Harvey Keitel’ın karakterinden esinlenerek, Bay Kurt dediği bir adam, kaçmalarına yardım etti ve ülkelerine dönebildiler. Sonradan yayına çıkan bölüm, 2007 Emmy Ödülleri’ne aday gösterildi.

2011’de The Layover isimli yeni bir seriye başladı. Her bölümde yeni bir şehri keşfettiği programda, her şehirde 1 ya da 2 gün konaklayarak 10 bölüm programı sürdürdü.

2012’de CNN’e geçerek, son programı, “Anthony Bourdain: Parts Unknown”ı yayınladı. Şov bünyesinde Amerika’dan çok Avrupa’nın kıyı şehirlerinin mutfak kültürlerine odaklandı.

Programı, sadece mutfak kültürü, yemek yemek ve civar restoranları keşfetmekten ibaret olmadı, farklı şeyler de denedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X