‘Unutmadık unutmayacağız’

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri Bursa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılacak. Bugün ayrıca Burulaş otobüsleri ve Bursaray da ücretsiz olacak.

‘Unutmadık unutmayacağız’

15 Temmuz günü etkinlikleri, bugün 13.20’de Ulucami’de lokma dağıtımı ile başlayacak. Tayyare Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da açılacak olan 15 Temmuz Sergisi’nin ardından Heykel Valilik önünden Demokrasi Meydanı’na kadar Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Demokrasi Meydanı’ndaki etkinlikler ise 19.45’teki belgesel gösterimi ile start alacak. Saat 21.15’teki mehter takımı konserinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyondan izlenecek ve ardından protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. 22.00’daki Ahmet Yenilmez’in 1071 Malazgirt’ten 15 Temmuz’a sunumunun ardından, 15 Temmuz gazileri, 15 Temmuz’u anlatacak. Kahramanlık türküleri dinletisinin ardından ekinlikler, 00.13’te sela okunmasıyla sona erecek.

ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN TEK YÜREK OLDUK…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandığını hatırlatarak, devletin ele geçirilmeye çalışıldığını ancak, güvenlik güçleri ile vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde, kalkışmanın bertaraf edildiğini söyledi. 15 Temmuz sonrasında Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ‘tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet’ kavramları etrafında nasıl bir bütün olunacağını bir kez daha gösterdiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Ortak değerlerimizin korunması noktasında fikir ayrılıkları bir kenara bırakılmış, ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında tek yürek olunmuştur. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının ardından, ellerimizde Türk bayrakları ile sokaklara koşup meydanları doldurarak irademize sahip çıktık. Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak ülkemizin aydınlık geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar bir kaç neslin hafızasından hiç silinmeyecek. 15 Temmuz’u unutmadık unutmayacağız” diye konuştu. 

Vali Canbolat’tan 15 Temmuz mesajı

Vali Yakup Canbolat, 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü için yazıl bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz 2016’de, milletin iradesine yönelik FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratıldığını hatırlatan Vali Canbolat, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, milletimiz sabaha karşı darbe sevdalısı tüm teröristlere hadlerini bildirilmiştir. Milletimiz, ortak değerlerimizin korunması noktasında fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak; tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet kavramları etrafında ve ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında nasıl tek yürek olunacağını 15 Temmuz’da göstermiştir. Bundan sonrada bu millet, demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına asla prim vermeyecek, FETÖ’ye ve bu tür hain girişimlere, tüm düşmanca saldırılara yönelik mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürecektir. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü vesilesiyle, bir kez daha, aziz ve mübarek kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X