Ur-Ge projeleri kazandırıyor

Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projeleri kapsamında, 2017 yılında 30’a yakın yurt dışı pazarlama organizasyonu gerçekleştirildi, yaklaşık 3 bin yabancı iş adamı, Bursa’da iş dünyasıyla buluştu.

Ur-Ge projeleri kazandırıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ekonomi Bakanlığının desteklediği Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projeleri kapsamında, 2017 yılında 30’a yakın yurt dışı pazarlama organizasyonu gerçekleştirdi, yaklaşık 3 bin yabancı iş adamını, Bursa’da iş dünyasıyla buluşturdu.

BTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin ihracatına ve rekabet gücünü artırmaya yönelik yapılan Ur-Ge projeleri çerçevesinde, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti etkinlikleri gerçekleştirildi. Hedef pazarlara ulaşabilme noktasında 30’a yakın yurt dışı pazarlama organizasyonunun düzenlendiği projede, katılımcı firmalar Almanya, Japonya, Fransa, Güney Afrika, Kenya, İran, Fas ve Rusya gibi önemli pazarlarda ikili iş görüşmeleri yaptı. Farklı sektörlerde düzenlenen 13 alım heyeti organizasyonunda, yurt dışından yaklaşık 3 bin önemli üretici ve ithalatçı firma yetkilisi, Bursa’daki iş adamlarıyla buluşturularak, önemli iş birliklerinin yolu açıldı.

FİRMALAR AKTİF GEÇİRDİ

BTSO, ikisi bebe-çocuk konfeksiyonu olmak üzere, tekstil, kompozit, makine, raylı sistemler, uzay, havacılık ve savunma, kimya, gıda ve yenilenebilir enerji alanlarında yürütülen projeler kapsamında, Ekonomi Bakanlığından toplam 45 milyon dolara kadar ulaşan desteği üyelerinin kullanımına sundu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, proje üyesi firmaların yılı oldukça aktif geçirdiklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X