Üretici sıkıntılı Rusya pazarını da kaybetmeyelim

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, son yıllarda üreticilerin büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, ”Yakın komşularımızı hiç bir zaman kaybetmememiz gerekiyor. Rusya’da bunlardan bir tanesi” dedi.

Üretici sıkıntılı Rusya pazarını da kaybetmeyelim

SADULLAH ORGAN

 

Ayhan, yaptığı açıklamada, Rusya’dan İnegöl’e ciddi bir şekilde tomruk sevkiyatı ve fason ahşap ürünleri geldiğini, buna karşın ilçeden mobilya satışı olduğunu söyledi. Türkiye ile Rusya arasındaki olayların bu noktaya gelmesini istemediklerini dile getiren Ayhan, ”Çünkü ticaret çok farklı bir şey. Herkes işini ona göre ayarlamış, borcu var, bir sistem kurmuş. Esnaf ve tüccarın zarar göreceğini düşünüyorum. Ama Rusların da bunların hesabını yapıp, ikili ilişkiler çerçevesinde ortak bir akıl ile istemeye istemeye de olsa ticarete tekrar devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Ayhan, Rusya’yı yeni pazarları arasında gördüklerini, ancak şu anda oraya giden satıcılarının, pazarlamacılarının sıkıntılar çektiğini, tüccarların da sorunlar yaşadığına anlattı.

ÜRETİCİ SIKINTILI

Sorunun kısa sürede aşılmasını temenni ettiklerini kaydeden Ayhan, şöyle devam etti: ”Ticaretin bir şekilde devam etmesi gerektiğini biliyoruz. Çünkü son yıllarda üreticiler gerçekten büyük sıkıntılar çekiyor. Suriye, Irak, Mısır, Libya buralardaki iç savaşlar, Yunanistan’daki kriz, Azerbaycan’daki belirsizlik, İran’ın gümrük bedellerinin çok yüksek olması bizim gibi mobilyacılar için çok sıkıntılar yarattı. Çünkü ürettiklerimizi en kolay yakın bölgelere gönderiyoruz. Yeni piyasalar, yeni yeni kıtalar peşindeyiz. Fakat yakın komşularımızı hiç bir zaman kaybetmememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Rusya’da bunlardan bir tanesi. İnşallah devletlerarası gerilim biter, bizler işlerin tekrar aksamadan devam etmesini istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X