Üreticinin kazanması için çalışıyoruz

Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa’da hayvancılığın büyük bir gelişme içinde olduğunu, bu alanda yapılan yatırımlarla ticari hayatın hızla canlandığını kaydetti.

Üreticinin kazanması için çalışıyoruz

Bursa’da hayvancılığın geliştirilmesi, üreticilerin bilgi ve becerilerinin arttırılması için faaliyetlerini sürdüren Bursa Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) üyeleri, Mustafakemalpaşa’da kırsal kesimin desteklenmesi ve üretimin arttırılması amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, HAGEL üyelerine bölgede hayvancılık alanında hayata geçirilen yatırım ve projeler hakkında bilgiler verdi. Kurtulan, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ve Bursa ilçe belediye meclis üyelerinden oluşan HAGEL üyelerini, yeni hayvan pazarı ile et entegre tesislerini gezdirerek bilgilendirdi. HAGEL heyeti, Güney Marmara’nın en büyük canlı hayvan pazarının bulunduğu Yalıntaş Mahallesi’ndeki 2 bin 250 adet hayvan kapasiteli yatırımda incelemelerde bulundu.

YATIRIMLAR ARTIYOR…

Belediye Başkanı Kurtulan, Mustafakemalpaşa’da hayvancılığın büyük bir gelişme içinde olduğunu ve bu alanda yapılan yatırımlarla son yıllarda ticari hayatın hızla canlandığını kaydetti. Hayvancılık ve tarımda katma değer sağlayan yatırımlara yeni kapılar açtıklarını ifade eden Kurtulan, “100 bini aşan bir hayvan potansiyelimiz var. Bunun değerlendirilmesi ve üreticinin kazanımlarının artması için çalışıyoruz. Belediye olarak yeni hayvan pazarımızı hizmete açtık, bunun yanı sıra bölgeye hitap edecek özel teşebbüs et entegre tesisleri de bir bir faaliyete başlıyor. Bütün tesislerimizde her şey kontrol altında, çevreye bir gram dahi kirlilik bırakılmıyor” dedi.

TAŞ: BİZE DE ÖRNEK…

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise Mustafakemalpaşa’daki hayvancılık faaliyetlerinin Bursa’ya zenginlik katan girişimler olduğunu dile getirdi. Taş, “Komşu ilçemizde yapılan bu yatırımlar bizlere de örnek oluyor. Hayvan pazarı oldukça modern ve kapasiteli bir tesis olmuş. Bunları hep birlikte değerlendireceğiz. Çiftçimizin, hayvan yetiştiricilerimizin üretimlerini arttırmak için el birliği ile çalışacağız” dedi.

Bursa HAGEL heyeti ziyaret kapsamında, yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlayan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nda da incelemelerde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X