Üretimi yaygınlaşıyor! Bursa da projeye dahil edildi

Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu, Beşevler ve Bolatlı köylerinin, uygun toprak ve iklim yapısı nedeniyle “karabuğday ambarı” olması için başlatılan çalışmalar genişleyerek devam ediyor. 

Üretimi yaygınlaşıyor! Bursa da projeye dahil edildi

Geçen yıl “Kadın ve Aileleri ile Güvenli Tarım ve Sağlıklı Beslenme Projesi” kapsamında başlatılan proje kapsamında bu sene Bilecik bölgesinde 250 dönüme yakın alanda karabuğday ekimi yapıldı. 

Karabuğday Yetiştiricileri ve Sağlıklı Yaşam Derneği (KARSADER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Yasemin Sürmeli, AA muhabirine, karabuğdayın isminden dolayı buğday ile karıştırıldığını söyledi.

Bursa da projeye dahil edildi

Karabuğdayın çölyak hastaları için önemli olduğunu anlatan Sürmeli, “Karabuğday kuzukulağıgillerden bir ürün. Ürünün glüten oranı insan sağlığına zarar vermeyecek oranda ve özellikle çölyak hastaları için çok önemli. Çünkü un yapılabilir tek ürün. Biz de hedefler doğrultusunda karabuğdayın Türkiye’ye yayılmasında ikinci aşamayı geçtik, bu yıl Bursa ilini de projemize dahil ederek işi daha da güçlendirdik.” dedi.

Bu proje kapsamında kadın çiftçileri desteklerini dile getiren Sürmeli, şöyle konuştu:

“Hem üretim masraflarını karşılıyoruz hem de ürüne alım garantisi veriyoruz. Bakanlık bazında ürünün havza desteğine alınması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Karabuğday ile uğraşan çiftçilerimizin ve sanayicilerimizin gelir kazanması için engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ürünün market raflarına bir an önce ulaşması için çalışıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X