‘Üretmeden kalkınma mümkün değil’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Organize Sanayi Bölgesi’nin (MKPOSB) iş dünyası ve yerel yönetimin katkılarıyla daha büyüyerek bölgenin lokomotifi olacağını söyledi.

‘Üretmeden kalkınma mümkün değil’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, MKPOSB yönetimi ve yatırımcılarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Kurtulan’ın yanı sıra OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, OSB Müdürü Alaattin Üçok, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Dırakman ve iş insanları katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, MKPOSB’nin istikrarlı bir büyüme süreci yaşadığını belirterek,hem yatırım hem de istihdam anlamında Mustafakemalpaşa’nın ekonomisine birçok artı değer kazandırdığını belirtti.

Kurtulan, “Üretmeden bir ülkenin kalkınması mümkün değil. Birlikteliğimizi enerjiye döndürdüğümüz sürece geleceğimiz daha parlak olacaktır” dedi. 

ÇALIŞMALARI ANLATTI…

Mustafakemalpaşa’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sosyal yaşamdan altyapıya kadar gelişen ve değişen bir şehir olduklarını ifade etti.

Kurtulan, “Gençlik Merkezi’nin ikinci etap ihalesi yapılıyor. Bu kompleks, sporun ve kültürün buluşma merkezi olacak. Altyapı ile birlikte su iletim hatları da bir bir elden geçiriliyor.

Su rezervini arttıran yeni su depoları hazırlanıyor, Bostandere ve Söğütalan’dan yeni su kaynakları bu rezerve dâhil ediliyor.  Katı Atık Tesisi faaliyete başladı.

En büyük sorunumuz olan altyapı için de Büyükşehir ile birlikte harekete geçiriyoruz. Ulaşım anlamında 3. köprünün imalatına başlandı.

Merkezde yeni otoparkları da hizmete alacağız. Hayvancılık ve süt üretimi de Mustafakemalpaşa’nın bir gerçeğidir. Özellikle et entegre tesislerinin sayısı artıyor.

Devrettiğimiz belediye mezbahası modern bir et entegre tesisine dönüştü. Şimdi sıra Hayvan Pazarı’na geldi. Yalıntaş’ta konuşlanacak olan hayvan pazarının inşaatı hızla devam ediyor.

30 dönümlük bu alanda alıcı ve satıcı daha yakınlaşacak. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ekmeğimizi büyüteceğiz ” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X