Usta gazeteciden çarpıcı iddia: Erken seçim kesin gibi

Zamanında yapılması halinde Türkiye’yi 2019 yılının Mart ve Kasım aylarında üç önemli seçim bekliyor. Seçmen Mart ayında yerel yöneticiler, Kasım ayında da Millet Vekillleri ve Cumhurbaşkanı için sandık başına gidecek.

Usta gazeteciden çarpıcı iddia: Erken seçim kesin gibi

Ancak bu takvim seçimlerin zamanında yapılması halinde geçerli olacak.

Hükümet yetkilileri seçimlerin zamanında yapılacağını her fırsatta vurgulasa da siyasi kulislerde bir erken seçim beklentisi her zaman canlılığını koruyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugün köşesinde erken seçim iddiasını güçlü biçimde dile getiriyor.

Yılmaz’ın Ankara kulislerini çok iyi takip eden haber kaynağından edindiği bilgilere göre erken seçimin şifreleri AK Parti kongrelerinde gizli.

Ankara’nın şifresi: Erken seçim işareti AK Parti kurultayında!

NTV ekranında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ı dinliyorduk. Röportajı yapan Özgür Akbaş sözü erken seçime getirip “Ne zaman?” diye sorunca şu cevabı verdi:

“İstanbul il kongresi 6 Mayıs’ta, 16 Mayıs’ta da ramazan başlıyor. Doğal olarak Ramazan Bayramı’ndan sonraki bir tarihte biz büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Muhtemelen haziran sonu olacak.”

Görünen o ki…

Ankara’da bugün için yeni bir durum söz konusu.

Aslında…

Gelişme çok da yeni değil, Yılın ilk sabahı Ankara’daki kulağı delik dostla yaptığımız sohbeti 2 Ocak 2018 günü okuyanlar yeni planlamayı Türkiye’de ilk öğrenenler oldular:

“Halen ilçe ve il kongreleri devam ediyor. Bu sürecin nisan ayına kadar tamamlanması planlandı. Ancak, bazı yasaların çıkması ve 2019’daki seçim hazırlıkları için zaman kazanılması gerekiyor.”

Beklentileri şu:

“Ankara’daki havaya göre AK Parti kurultayını ramazan ayından önce yapmak istiyor. Eğer yetişmezse bayramdan hemen sonra olabilir.”

Şunu da biz ekledik:

Mayıs ayı başında kurultay toplanması yüksek olasılık görülüyor. Ramazan öncesine kurultay yetişmezse de, haziran ortası için tahmin yapılıyor.

O süreçte…

İl kongrelerinin nisanda tamamlanması hedefleniyordu, ama İstanbul ilçeleri aksadı. O nedenle de bugünkü duruma gelindi.

Peki…

Ankara’da bugün durum ne? AK Parti kurultayının erkene çekileceğini söyleyen ilk kişi olan dostumuza “Ankara’da neler oluyor?” diye sorduk.

Önce…

Gelişmeyi teyit edip “Kurultayın mayısa çekileceğini ilk yazan oldun, ama İstanbul kongresi programı bozdu” dedi ve yeni durumu aktardı:

“Şimdi konuşulan şu: Kurultay en erken haziran ayı ortasında olacak. Fakat Ankara kurultay tarihiyle bağlantılı başka gelişmeleri konuşuyor.”

Sonra da Ankara’nın şifresini açıkladı:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X