Uyuşmazlıklar ‘arabuluculuk’ ile hızla çözülüyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan arabuluculuk yöntemini desteklediklerini belirterek, uyuşmazlık dosyalarının hızla çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Uyuşmazlıklar ‘arabuluculuk’ ile hızla çözülüyor

BTSO Akademi ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) işbirliğinde Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen ‘Hukuki Uyuşmazlıkların Çözümünde Arabuluculuk’ sempozyumu iş ve hukuk dünyasını buluşturdu. 

Sempozyumun açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, ülke ekonomisinin lokomotif kenti konumunda yer alan Bursa’da yoğun ticari faaliyetler sebebiyle çok sayıda uyuşmazlık yaşandığını kaydetti. 

Dünyada uyuşmazlıkların çözümü konusunda farklı yöntemlerin uygulandığını ifade eden Onur, ‘’Ticari uyuşmazlıkların çözümünde kullanılan en yaygın yöntemlerden biri de arabuluculuk. Arabuluculuk yöntemiyle, yargı üzerindeki ağır iş yükü azalırken, uyuşmazlık dosyaları da hızla çözüme kavuşuyor. Oda’mızın da katkılarıyla geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ‘İş Mahkemeleri Kanunu’ iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuğu artık zorunlu kılıyor. Bu yasal düzenlemeyi de büyük memnuniyetle karşıladık” dedi.

FİKİR BİRLİĞİNE VARILDI

TOSYÖV Bursa Başkanı İsmail Korkmaz ise, arabuluculuk yönteminin mahkemelerdeki iş yükünün azaltılması ve uyuşmazlıkların çözümü adına atılmış önemli bir adım olduğunu dile getirerek, ‘’Arabuluculuk yöntemi ile hem çalışanların hem de şirketlerin zarar görmeyeceği ortak akıl ve uzlaşının öne çıkacağı süreçlerin yaşanacağına inanıyorum” diye konuştu. BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Divan Başkanı Irmak Aslan, iş dünyasının uyuşmazlıkları dava yoluyla değil, sulh yoluyla çözme konusunda fikir birliğine vardığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X