Uyuşturucuya karşı ortak mücadele

Kestel’de düzenlenen ‘Bir kereden çok şey olur’ adlı konferansta aileler, uyuşturucu madde bağımlılığı hakkında bilgilendirildi.

Uyuşturucuya karşı ortak mücadele

OSMAN GÜNEŞ

Türkiye’yi şehir şehir gezerek uyuşturucuyla mücadele konusunda bilinçlendirici konferanslar düzenleyen Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, Kestel Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönüllülerle bir araya geldi.

Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak katıldığı konferansta konuşan Ay, uyuşturucu madde kullanımının ülkemizde her geçen gün arttığını ve önüne geçilemezse vahim sonuçlar doğuracağını söyledi.

Başkan Ay, “Ülkemizde hayatında bir kez uyuşturucu madde kullananların sayısı 1,3 milyona ulaştı. Bu neredeyse toplam nüfusun yüzde 2’sine denk geliyor. Sadece İstanbul’da 500 bin uyuşturucuya bulaşmış insan olduğunu öngörüyoruz. Bu çok vahim ve önlem alınması gereken bir tablo. Burada da ailelere büyük görev düşüyor. Aileler çocuklarına ilgi göstermeli ve sıkı takip etmeli. İyi birer fert olarak yetiştirmelidir’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X