Vali Canbolat’tan Bursalılara ‘deprem’ uyarısı

Bursa’nın deprem riski yüksek bir coğrafyada yer aldığını vurgulayan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursalılara çok önemli uyarılarda bulundu.

Vali Canbolat’tan Bursalılara ‘deprem’ uyarısı

Deprem senaryolarının hep İstanbul için konuşulduğunu kaydeden Vali Canbolat, bu konularda Bursa’nın da geride kalmaması gerektiğini kaydetti ve uyarılarda bulundu.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da, Vali Yakup Canbolat’ın deprem konusunda yaptığı önemli açıklamaları bugünkü köşesinden okuyucularına aktardı.

Vali uyardı: Bursa’nın deprem riski yüksek, kent hassas değil!

Gerçek olan şu: Başta deprem olmak üzere can yakan afetler yaşandığında korku havası oluşuyor, fakat kısa süre sonra rutin yaşama dönülüyor.

Geçmişte…

Türkiye ile Japonya arasındaki “Afet Zararlarının Azaltılması İşbirliği Anlaşması” kapsamında Japonya’ya gidip eğitim alan Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın kritik bir uyarısı var:

“Bursa afet riski yüksek bir il, ama maalesef kent hassas değil. Oysa her alanda ve her anlamda başta deprem, afetlere hazır olmamız gerekiyor.”

Şunun da altını çizdi:

“Hep İstanbul için deprem senaryoları konuşuluyor, ama Bursa da bu konulardan geri durmamalı. Çünkü afet konular rutine dönmemeli.”

Önceliği depreme vererek afetlere hazırlıklı olma uyarısı yapan Vali Canbolat, 1855’ten bu yana Bursa’da çok büyük deprem olmadığını anımsattı.

Bu noktada…

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinin tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X