Vali Canbolat’tan teknoloji odaklı projelere tam not

Vali Yakup Canbolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen vizyon projeleri inceledi.

Vali Canbolat’tan teknoloji odaklı projelere tam not

Bursa Model Fabrika, Enerji Verimliliği Merkezi (EVM), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ile Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret eden Canbolat, dünya genelinde ekonomide en fazla konuşulan konuların başında dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0’ın geldiğini söyledi.

Dünyada dijital dönüşüm yaşanırken Bursa’nın da geri kalmamak adına önemli hamleler gerçekleştirdiğini belirten Canbolat, kentin Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğuna liderlik eden şehirlerden biri olduğunu kaydetti.

Model Fabrika projesinin bu doğrultuda hayata geçirilen özel bir proje olduğuna işaret eden Canbolat, ‘’Model Fabrika, sanayimizde işletmelerin dijital dönüşüme uygun ve verimlilik esaslı üretim yapabilmeleri noktasında önemli bir misyon üstleniyor. Bursalı sanayicilerimiz için örnek bir çalışmaya imza atan BTSO’yu kutluyorum” dedi. Yakup Canbolat, Bursalı iş insanlarına çalışmalarında destek olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

FİRMALAR GELECEĞE HAZIRLANIYOR

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, Bursa’da sanayinin yüksek katma değerli ve yüksek teknoloji yoğunluklu sektörlere dönüşümü hedefiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

TEKNOSAB, KOBİ OSB, Model Fabrika ve BUTEKOM gibi projelerle firmaları geleceğe hazırladıklarını anlatan Burkay, ‘’İş dünyamıza yönelik yürütmüş olduğumuz tüm çalışmalarda valimizin büyük destekleri bulunuyor. Bursa’da ilerleyen dönemde de valimizin liderliğinde yeni başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X