Vali Küçük’ten kaymakam adaylarına nasihatler

Vali İzzettin Küçük, 104. dönem Kaymakam adaylarını kahvaltıda ağırlayarak mesleki tecrübelerini paylaştı.

Vali Küçük’ten kaymakam adaylarına nasihatler

Kaymakam adaylarının eğitiminde bir gelenek haline gelen Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi kapsamında 104. dönem adaylarını Bursa’da misafir eden Küçük, onlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Kaymakam adaylarına önemli nasihatlerde bulunan Küçük, “Bursa önemli bir merkez, sadece bugün için değil tarihte de önemli bir merkezdi. Osmanlı burada hem adaleti, hem can ve mal güvenliğini temin etmiştir. Bugün program dahilinde siz de Bursa’yı gezerken bunu gözlemleyeceksiniz.

Bir mülki amir olarak ilçeleri idare edeceksiniz. Ama bu idare kısmına ilk önce kendinizi idare ederek başlamalısınız. Yani aklınızı, bilincinizi idare etmelisiniz. Çünkü insan kendine hakim olamadıktan sonra hiçbir konuya hakim olamaz. Mütevazılığı elden bırakmadan, her konuyu değerlendirmeli, aklınızın süzgecinden geçirmeli ve öyle hareket etmelisiniz. Ben şimdiden tüm genç arkadaşlarıma meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X