Vatandaşın kartla ödemeleri arttı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ekim ayı verilerine göre, banka kartları ve kredi kartları ile ekim ayında toplam 71,8 milyar TL’lik ödeme yapıldı.

Vatandaşın kartla ödemeleri arttı

Bu tutarın 62,9 milyar TL’si için kredi kartları, 8,9 milyar TL’si için ise banka kartları kullanıldı. Banka kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36, kredi kartı ile ödemelerde de yüzde 19 artış oldu. Toplam kartlı ödemelerde ise büyümesi yüzde 21 olarak kayıtlara geçti.

ORTALAMA 2,2 KART

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin açıkladığı ağustos verilerine göre yaklaşık 25,4 milyon kişinin kredi kartı bulunuyor. Toplamda 61,7 milyon bireysel kredi kartı bulunduğu, bunların da 55,5 milyonunun fiziki kart olduğu göz önüne alındığında Türkiye’de kredi kartı sahiplerinin, cüzdanlarında ortalama 2,2 kredi kartı taşıdığı ortaya çıkıyor.

BKM Genel Müdürü Soner Canko, bu değerin, kart sahiplerinin sağlık gibi acil durumlar veya planlanmamış olası yüksek tutarlı ihtiyaçlar için tedbir amaçlı olarak ilave kart taşıdığını, ihtiyaç duymadığı fazla kartları ise kullanmadığını gösterdiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X