Vatandaşın tepkisini çekmişti! Harekete geçildi…

Yıldırım Belediyesi, son dönemde özellikle marketlerde satılan gıda ürünlerinde görülen ve vatandaşların tepkisini çeken fiyat dalgalanmalarına karşı harekete geçti.

Vatandaşın tepkisini çekmişti! Harekete geçildi…

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüketici haklarının korunması ile ilgili 6502 sayılı kanun kapsamında yapılan denetimlerde, iş yeri ruhsatı, etiket, yerli üretim sembolü, son tüketim tarihi, genel temizlik, ambalaj bütünlüğünün korunması, muhafaza koşulları ve gramaj kontrolleri, ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatının uyuşup uyuşmadığı gibi konularda kontroller yaptı. Ekipler yapılan denetimlerde eksikliği tespit edilen konular hakkında market yöneticilerine uyarılarda bulunarak, usulsüzlük tespitinde ise yasa gereği cezai işlem uygulanması için tutanak düzenledi.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ ÖNLENECEK

Döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek yaptıkları fiyat artışlarıyla haksız kazanç elde eden işletmelere karşı vatandaşların mağdur olmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizin büyümesi adına atılan adımları engellemek amacıyla başlatılan ekonomik saldırıları fırsat bilerek vatandaşlarımıza yüksek fiyat uygulamasıyla ürün satmaya çalışan fırsatçılara karşı gerekli önlemleri alıyoruz. İlçemizdeki işletmeleri, girdi, maliyet ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek, vatandaşlarımıza sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın fahiş fiyatla satış yapması durumuna karşı Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından denetliyoruz. Sebepsiz fiyat artışlarıyla haksız kazanç elde eden işletmelere karşı hemşehrilerimizin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Fiyatlarda oynama yapan işletmelere fırsat vermemek ve vatandaşların zarara uğramasını önlemek amacıyla ilçe sınırları içinde bulunan ve gıda ürünleri satan işyerleri başta olmak üzere denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Başkan Edebali, “Ülke ekonomimize zarar veren, vatandaşlarımızı mağdur ederek haksız kazanç elde etmek isteyenlere, hemşehrilerimizin sağlığını hiçe sayıp hijyen koşullarına aykırı hareket eden işyerlerine karşı ilgili mevzuatlar çerçevesinde gereken yasal yaptırımları tereddüt etmeden uygulayacağız. Gerek gıda fiyatlarıyla, gerekse de halkın sağlığı ile oynayanlara fırsat vermemek ve hemşehrilerimizin mağduriyetinin önüne geçmek adına denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi. Marketlerde alışveriş yapan vatandaşlar da zabıta ekiplerinin denetimlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, denetimlerin yüksek fiyat değişikliği uygulamasını engelleyeceğine inandıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X