Vergi tahsilatında Tunceli farkı

Tunceli Defterdarı Tahir Bayındır, ”Tunceli, 2018 yılı genel bütçe gelirleri sıralamasında yüzde 91 tahsilat oranıyla Kocaeli’den sonra ikinci, vergi gelirleri cari dönem tahsilat oranında ise yüzde 97,5’lik oranla Türkiye birincisidir” dedi.

Vergi tahsilatında Tunceli farkı

Tunceli’nin sanayisi bulunmayan küçük şehir olmasına rağmen vatandaşlarında çok yüksek düzeyde vergi bilinci olduğunu belirten Bayındır, ”2017 yılından itibaren sağlanan huzur ortamının artmasıyla ilimizde vergi gelirleri tahakkuku ve tahsilatı da yüzde 27-28 artmıştır.

Bu yüksek tahsilat oranının sağlanmasında başta Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatımız, Gelir İdaresi merkez teşkilatı, ilimiz Valisi Tuncay Sonel ve diğer kamu kurum amirlerinin katkıları, Defterdarlığımızın fedakar çalışanlarının emekleri üst seviyededir. Ancak şunu belirtmek isterim ki kadirşinas Tunceli halkının da vergi ödemedeki bilinci en üst seviyededir. Tunceli halkına vergi ödeme bilincine katkılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X