Vizesiz tatilin adresi çok yakınımızda

Türklere vizesiz geçiş hakkı tanıyan, eşsiz kıyıları, yeşil ile mavinin iç içe geçtiği doğası ve plajlarıyla diğer adı Montenegro olan Karadağ Balkanların en güzel ülkelerinden biri.

Vizesiz tatilin adresi çok yakınımızda

Güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence isteyenleri tüm tüm dünyadan ve özellikle de Avrupa’dan kendine çekiyor. Avrupa’nın en genç ülkesi Karadağ, renkli gece hayatı, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de ziyaretçilerini mutlu edebilecek potansiyele sahip.

 

Karadağ’da, berrak suları ve hoş mimarisiyle ünlenen kıyı bölgeleri turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler. Turistik kentleri Kotor ve Budva’nın yanı sıra dağlar, göller, kayak merkezleri, ulusal parklar ile nehirlerin bulunduğu dağlık kesimler de dikkate değer. Muhteşem coğrafyasının yanı sıra siyasi tarihiyle de dikkat çeken Karadağ, yaklaşık 620 binlik nüfusuyla küçük ama sevimli bir ülke.

 

Karadağ’ın doğusunda Arnavutluk ve Kosova, batısında Hırvatistan ve Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi, kuzeyinde ise Sırbistan var. Arnavutluk sınırındaki Prokletije Dağlarından olan Zla Kolata ülkenin en yüksek noktası.

 

Osmanlı hakimiyetine 16. yüzyılda giren ve Fatih Sultan Mehmet tarafından sağlanan özel bir özerklik statüsü bulunan Karadağ, 17. yüzyılda Osmanlı saltanatını reddederek, nihayetinde Osmanlı’nın kaybedeceği birçok isyan çıkardı. Karadağ, 1992’de Yugoslavya’nın dağılmasından sonra Sırbistan ile birlikte Yugoslavya’nın bir parçası olarak kaldı. 2006’da referandumda halkının %55,3’ü bağımsızlık yönünde oy kullandı, böylece “Avrupa‘nın en genç bağımsız cumhuriyeti” ünvanını aldı.

 

TÜRKLER ÇOK SEVİLİYOR ! VİZE YOK!

Pek çok Uzakdoğu ve Arap ülkesine vize şartı getiren Karadağ’a Türk vatandaşları vizesiz girebiliyor. Birkaç doğal ve tarihi alanların UNESCO koruması altında olduğu ülkede pek çok mirasımız var. 

Karadağ, 2019 yılında AB’ye tam üyelik için tüm ön çalışmalarını tamamlamak üzere. Karadağ’da çalışma ve oturma iznine sahip olacak Türk vatandaşları, AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olacağı tüm haklardan da yararlanabilecek.

 

YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ

Adriyatik’in incisi Karadağ doğası ve tarihi güzellikleriyle birçok yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor. Rusya, Amerika, Kanada, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere dünyanın önemli yatırımcılarının gözdesi haline gelen Karadağ’da 2009 yılından itibaren 48 binin üzerinde şirket kuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X