Vücudunuzda bu belirtiler varsa dikkat!

Göz, ağız veya vücutta ortaya çıkan bazı belirtiler, ciddi hastalıkları işaret ediyor. Peki hangi belirti, hangi hastalığın habercisi?

Vücudunuzda bu belirtiler varsa dikkat!

DİRSEKTEKİ SARI NOKTALAR: 

Bu ‘ksantelasma’ olarak bilinen bir durumdur. Kolesterol düzeyinin yükseldiğini gösterebilir. Uzmanlar, böyle durumlarda bir kan tahlili yaptırılmasını öneriyor. Aksi takdirde kolesterol kontrol altına alınmadığında, kalp krizi ya da inme sorunları ortaya çıkabiliyor.
 

AYAK KAŞINTISI: 

Ayaklarınız gün içinde sürekli ayakkabı içinde kalıyorsa, mantar enfeksiyonu riski artıyor. Ayak parmakları arasında ya da ayaklarınızın altında beyaz pullu veya nemli döküntü fark ediyorsanız, mutlaka doktora görünüp gerekli tedaviyi almalısınız. Öte yandan, ayakları sık sık havalandırmak da oldukça önemli.
 

KAŞINTILI DÖKÜNTÜLER:

 Vücutta ortaya çıkan dayanılmaz kaşıntı ile kendini belli eden durumun altında çölyak hastalığı çıkabiliyor. Vücut glütene karşı bir tepki gösterdiğinde de bu durum yaşanabiliyor. Uzun vadede ve ciddiyetine bağlı olarak, bu bağırsakları etkileyen kronik bir hasara bile neden olabilir. Bu durumlarda glutenden kaçınarak doktorunuzdan çölyak hastalığı için basit bir kan testi isteyebilirsiniz.
 

KIRILGAN TIRNAKLAR: Tırnaklarınız uzamıyor, sürekli kırılıyorsa bunun altından bazen bir mantar enfeksiyonu, sedef hastalığı, tiroid problemleri veya artrit çıkabiliyor. Bunun yanı sıra yorgunluk ve kızarıklık gibi durumlarda varsa, ağrılı eklem romatizması sinyali olabiliyor.
 

Tırnak kırılmasında görülen en sık sebep vitamin eksikliğidir. Özellikle tırnak ve saç vitamini olarak bilinen biotin (B7 vitamini) eksikliğinde,demir eksikliği,kalsiyum,magnezyum ve çinko eksikliğinde tırnaklar kolay kırılır.

KABIZLIK VARSA:

Uzun süren kabızlık durumu, az lif ve su tüketimine bağlı olarak ortaya çıksa da, kolesterol seviyelerinin yükselmesiyle de bağlantılı olabiliyor. Bu durumu önlemek için uzmanlar bol bol bakliyat, tam tahıllar gibi lif zengini gıdaların tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

GÖZLERDE KOYU HALKALAR VAR İSE:

Yetersiz ve kalitesiz bir uyku sonrası ortaya çıkabilir. Bunun dışında göz çevresindeki koyu halkalar, alerji nedeniyle de oluşabilir. Sık sık gözleri kaşıma ve burun sürtme nedeniyle olabilir. Araştırmalar bazı probiyotiklerin alerji hafifletmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

İNCELEN SAÇLAR:

Saçlarınız incelmeye başladıysa bunun altında tiroid problemleri yatıyor olabilir. Öte yandan düşük demir düzeyi de bu durumu tetikler. Demir yönünden zengin besinler tüketerek bu sıkıntının üstesinden gelebilirsiniz..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X