Yabani hayvan zararı sigorta kapsamında

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TARSİM Bölge Müdürlüğü işbirliğinde üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yabani hayvan zararı sigorta kapsamında

AYDIN KURMUŞ

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına TARSİM Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Toplantıda TARSİM yetkilileri tarafından tarım ve hayvancılık ürünlerinde yapılan sigorta sistemi hakkından bilgi verdi.

Bu yıl ilk defa domuz ve diğer yabani hayvanların vermiş olduğu zararın da teminat altına alındığını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Bölgemizde ciddi anlamda tarla ürünlerine ve çilek bitkimize zarar söz konusuydu. Bu yıl TARSİM tarafından domuzların vermiş olduğu zararın güvence altına alınması, üreticilerimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Dar ve geniş kapsamlı olmak üzere iki alternatifte bulunan sigorta seçeneklerinde hırsızlık, dolu, don, aşırı yağış, aşırı kuraklık, yangın gibi afetler güvence altına alınmış durumda. Bu yıl Büyükorhan ilçemizde poliçe sayımızın en az yüzde 75 oranında artacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X