‘Yanan ormanlar devlet güvencesinde’

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin Mudanya’daki orman yangını ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yanan ormanlar devlet güvencesi altındadır” diye konuştu.

‘Yanan ormanlar devlet güvencesinde’

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Mudanya’ya bağlı Göynüklü-Çağrışan-Bademli bölgesinde yaklaşık 20 hektarlık alanda oluşan yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Esgin, “Yanan ormanlar devletin güvencesi altındadır” dedi.

Mustafa Esgin, yangın sonrası Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Mudanya’da çıkan yangının yapılan çalışmalarla söndürüldüğünü belirten Esgin, “Orman yangını ile etkilenen bölgenin durumu mevzuat ve uygulamada yanan alanların başka hiçbir amaçla tahsisi mümkün değildir.

Anayasa’nın 169. maddesi ‘yanan ormanların yerinde yeni bir orman yetiştirilir. Bu yerlerde başka çeşit tarım veya hayvancılık faaliyeti yürütülemez’ hükmü getiriyor. Aynı zamanda Orman Kanunu’nun 18. maddesi de açık ve net gösteriyor ki, yangın görmüş alanlarda herhangi bir işletmeye izin verilemez. Hukuki olarak orman yangını olan bölgenin başka bir amaçla kullanılamayacağı ve yerine yine orman yetiştirilmesi kanuni bir zarurettir” değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Orman Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere devletin ilgili kurumları görevlerinin başındadır. Yanan bölgelerle ilgili gerekli ağaçlandırma çalışmaları da başlatılmış durumdadır. Cumhuriyet Savcılığı, kolluk görevlileri ve ilgili diğer kurumlar olayın tüm aşamalarını araştırıyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X