Yararları doktor kadar etkili! Baştan aşağı temizliyor…

Bazı besin kaynakları, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur ve organların çok daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

Yararları doktor kadar etkili! Baştan aşağı temizliyor…

Diyetinize ekleyeceğiniz bu 10 yiyecek sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve organların sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlayabilirsiniz. Vücudunuzu zararlı maddelerden arındıran yiyeceklerin detayları ise;

LİMON

iStock-185309582 (1)

Limon, C vitamini ve diğer antioksidanlarla dolu olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu detoksifiye eder. Düzenli olarak tüketildiğinde karaciğer ve safra kesesi sağlığını korur ve sindirim sürecini iyileştirir. Bir bardak ılık limonlu su genel sağlığınız için harikadır.

MAYDANOZ

iStock-530197928

Antienflamatuar bileşenleri ve yüksek antioksidanlar ve içerdiği flavonoidler sayesinde böbrekleri, karaciğeri ve gastrointestinal sistemi temizler.

DOMATES

domates

C vitamini yönünden zengin olan domates, kalp sağlığını korur. Ayrıca serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olan likopen açısından da güçlü bir kaynaktır.

SOĞAN

soğan

Güçlü içeriği sayesinde burun tıkanıklığını, hazımsızlığı ve astımı tedavi etme özelliğine sahiptir.

ÜZÜM

iStock-93285194 (1)

Üzüm; sindirime yardımcı olan, karaciğerin işlevini geliştiren, kanı ve dokuları temizleyen, kolesterol seviyelerini düzenleyen antioksidanlarla doludur. Taze ya da kuru olarak tercih edebilirsiniz. Eğer şeker probleminiz yoksa günlük olarak 1/2 avuç kuru üzüm tüketebilirsiniz.

KUŞKONMAZ

iStock-115088235

Kuşkonmaz idrar yoluyla vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Çok sayıda önemli besinleri içinde barındırır.

NAR

nar

Nar; vitaminler, antioksidanlar ve lif bakımından güçlü bir besindir. Bu nedenle serbest radikallerin zarar görmesini önler, ishali rahatlatır ve vücudu temizler.

ELMA

elma

İyi bir lif kaynağıdır ve bu sayede sindirim sistemine yardımcı olur. Aynı zamanda kolesterolü de düzenler.

ENGİNAR

enginar

Enginar sindirime yardımcı olur, vücudu temizler ve ödem atılmasını sağlar. Karaciğerin en yakın dostudur.

KEREVİZ

kereviz

Kereviz güçlü bir idrar söktürücüdür. Sindirime yardımcı olur ve kan dolaşımını iyileştirir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X