Yardım çığlıklarına sessiz kalmadı! Küçük Zeynep’e vekil desteği

Küçücük omuzlarının taşımayacağı kadar ağır bir yükün altında yaşamak zorunda kalan 5 yaşındaki Zeynep’in yardım çığlıklarına, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan kayıtsız kalmadı.

Yardım çığlıklarına sessiz kalmadı! Küçük Zeynep’e vekil desteği

HATİCE DAL

Özkan, “Zeynep’in tedavi süreci ile ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Selçuk-Ümran Sargın çiftinin 2 çocuğundan biri olan Zeynep’e, Şubat ayında dünyada çok nadir rastlanan‘Beyincik Erimesi’ teşhisi konulmuştu. Kızlarını yaşatmak için büyük mücadeleye başlayan Sargın ailesini SGK’nın Zeynep’i hayata bağlacak ilaçları ödeme kapmasına almaması perişan etti.

Çalmadıkları kapı kalmayan Sargın ailesinin tek isteği kızlarının hayata tutunması için ilaçlarının temin edilmesi. Ailenin feryadını duyan CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Sargın ailesini ziyaret ederek, ailenin yanında yer alacağını ve elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”…

Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından verilecek karar sürecinde gerekli olan girişimlerin yapılacağının altını çizen Özkan, “Olay Gazetesi’nde çıkan haberin ardından Zeynep’i tanıma fırsatımız oldu. Bu hastalıkla ilgili araştırmalar devam ediyor ancak kesin bir tedavisi yok. Zeynep, Uludağ Üniversite’sindeki doktor arkadaşlarımıza emanet.

Bizler de Zeynep’in tedavi süreci ile ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aile ile diyalog halinde olacağız. İnşallah SMA hastalığında katedilen yol, bu hastalıkta da katedilecek ve bu sıkıntıyı çeken ailelerin dertleri son bulacak. Kızımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum” diye konuştu. 

“KIZIM HERGÜN ERİYOR”… 

Zeynep’in durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini anlatan Baba Selçuk Sargın, “Bir an önce ilacın temin edilmesi gerekiyor. SGK ilacı karşılamıyor ve bizim gücümüz yok bunu almaya. Türkiye’de bize sunulmayan imkanı başka ülkelerde aramaya başladık. Çok fazla zamanımız yok” şeklinde konuştu.

Devlet büyüklerinden yardım beklediklerini dile getiren Anne Ümran Sargın ise, “Kızım her gün daha kötüye gidiyor ve buna çok üzülüyorum. Yurtdışındaki çocukların ilaçları kullanmalarının ardından iyi durumda olduğunu gördük. Bu da bize bir umut ışığı yaktı. Sağlık Bakanlığı, ‘Zeynep bu ilacı kullanabilir’ diye onay verdi şuan umudumuz SGK” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X