‘Yardımlar Sayıştay kararıyla durdu’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sayıştay kararı doğrultusunda kira yardımlarına son verilen kadın ve engelli derneklerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

‘Yardımlar Sayıştay kararıyla durdu’

Kamuoyunda ‘yardımları sanki kendisi kestirmiş’ gibi bir hava estirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Burada kanunun gereği yerine getirilmiş. Çözüm konusunda karşılıklı iyi niyetle güzel işler olacağına inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis kararı ve yapılan protokolle Büyükşehir’den aldıkları kira yardımları Sayıştay kararı doğrultusunda kesilen dernek temsilcilerini ağırladı. Özellikle son günlerde kamuoyuna yansıyan ‘kira yardımlarının kesilmesi’ konusunun ele alındığı görüşmede; yaşanan sorun ve çözüm yolları ele alındı. Tüm dernek yöneticilerini dinleyen Başkan Aktaş, konunun kendi tasarrufu olmadığını, Sayıştay kararının uygulandığını kaydetti.

“Ajite edildi”

Sayıştay tarafından yapılan denetimler sonucu; kira yardımları mevzuat gereği askıya alınan bazı dernek temsilcilerinin konuyu ajite ederek kamuoyunda farklı algılamalara neden olmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Başkan Aktaş, sosyal devletin gereği olarak belediyelerin özellikle hayırlı ve önemli çalışmalar yapan derneklere her zaman destek olacağını vurguladı. İnegöl Belediye Başkanlığı süresince birçok derneğe bu konularda destek verdiğinin altını çizen Başkan Aktaş, “Ancak konunun şahsımla direkt ilgili olmamasına rağmen, sanki engelli ve kadın derneklerine belediyemizin yaptığı yardıma mani olmuşum gibi bir hava estirilmesi gerçekten çok üzücü ve iyi niyetten uzak bir yaklaşım. Kanun; ‘bunu belediyeden veremezsin’ demiş ve belediyemiz de gereğini yapmış. Süreç olarak da bu zamana denk gelmiş. Bu konulara hassas davranan bir belediye başkanı olarak konunun mahiyetini ve içeriğini konunun muhatapları ile paylaştık. Derdimizi kendilerine anlattık. Çözüm konusunda ne yapabileceğimizi konuştuk. Karşılıklı iyi niyetle güzel işler olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Çözüm noktasında dernek temsilcilerinin de görüşlerini alan Başkan Aktaş, toplumun genel ahlak anlayışına aykırı olmayan, toplumun birlik ve beraberliğine halel getirmeyecek her oluşum, dernek ve sivil toplum kuruluşuna kapılarının açık olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X