Yarım litre zeytinyağı 30 bin liraya satıldı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşı 500’ün üzerinde olan ağaçlardan toplanan zeytinler Seferihisar Belediyesi Zeytinyağı Fabrikası’nda geleneksel yöntemlerle sıkıldı.

Yarım litre zeytinyağı 30 bin liraya satıldı

Elde edilen yağlar, ilçede devam eden Tarım Şenliği kapsamında Teos Antik Kenti’ndeki antik tiyatroda düzenlenen müzayedeyle satıldı. Yaşı 500’ün üzerindeki anıt ağaçlardan hazırlanan 152 şişe zeytinyağı, yaşları ve asit oranlarına göre 21 ayrı grupta açık artırmaya sunuldu. Müzayedede en son bin 800 yaşındaki zeytin ağacından elde edilen yarım litre yağın satışı gerçekleştirildi.

Yarım litre zeytinyağını, iş adamı Salih Değerli 30 bin lira karşılığında satın aldı. Müzayededen elde edilen toplam 47 bin 750 lira, ilçede yaşayan çocuklara eğitim bursu olarak dağıtılacak. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, zeytin ağacının mucizevi bir ağaç olduğunu kaydederek, ”Müzayedede ortaya çıkan rakam ne olursa olsun, zeytin ağacının değerini karşılayamaz. Bizim yapmaya çalıştığımız zeytin ağacına ilişkin bir farkındalık oluşturmak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X