Yarım milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bursa’da 556 bin öğrenci ve 35 bin öğretmen yarı yıl tatiline girdi. Bu yıl irinci sınıfa başlayan 46 bin öğrenci ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı.

Yarım milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı

Şehirde 556 bin 792 ilk ve orta öğretim öğrencisi karnelerini alarak sömestr tatiline girdi.

Öğrencilerle beraber 35 bin öğretmen de yarıyıl tatiline girdi. Bu yıl ilk kez karne alma sevinci yaşayan 46 bin 503 birinci sınıf öğrencisinin mutluluğu yüzlerinden okundu.

Osmangazi’nin Atıcılar Mahallesi’nde bulunan Davut Çalışkan İlkokulu’nda öğrencilerin karnelerini dağıtan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gülger, çocuklara satranç takımı hediye etti. Bursa’daki okullarda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin ise okullara uyum sağladığı ve Türkçeyi iyi seviyede konuşmaya başladığı görüldü. 

Vali Küçük: “Çocuklarımızdan tatilde ev ödevi istemiyoruz”

Vali İzzettin Küçük, “Çocuklarımızdan tatilde ev ödevi istemiyoruz. Çocuklarımız tatilde kar yağarsa karın tadını çıkarsınlar. Çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük hediye, onlara sevgi, güven ve değer vermemiz. Bu, çocuklarımızı güçlendirecek, kendilerine olan inançlarını kuvvetlendirecektir” dedi.

Başkan Aktaş’tan açıklama

Öğrencilerin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bugün yarıyıl tatiline çıkıyorlar. Nasip olursa 15 gün güzel bir tatil yapacaklar. Yaklaşık 4 aylık gayretin neticesi olan karnelerini bugün alıyorlar” şeklinde konuştu.

Karnelerini alan öğrenciler ise, karne aldıkları için çok sevinçli olduklarını söyleyerek, “Derslerimiz çok iyi. Çok mutluyuz. Güzel bir yarı yıl geçirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X