Yarını bile net göremiyorum

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, 2019’un ilk TÜGİAD Buluşmaları’nı gerçekleştirdi.

Yarını bile net göremiyorum

TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu’nun yanı sıra Bursa iş dünyasının da yoğun bir katılım gösterdiği programın konukları, ekonomist ve yazar Dr. Mahfi Eğilmez ile Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl oldu. Eğilmez, ekonomide bundan sonraki gelişmelerin daha kötü olmayacağı belirterek, “Bir yılın olumsuz geçmesi, diğer yılın olumlu olmasını sağlayabiliyor. Bu kadar olumsuzluktan sonra normal beklenti, 2019’da bazı şeylerin biraz daha olumluya dönmesi” dedi.

‘Ekonomik açıdan kaç gün sonrasını net görüyorsunuz’ sorusunu cevaplayan Eğilmez, “Yarını bile göremiyorum. Çünkü sosyal medyanın bu kadar geliştiği, ABD Başkanı Trump’ın tweet atarak her şeyi değiştirdiği bir ortamda yarını nasıl göreyim ki? Trump’ı bir tarafa koyarsak en fazla 1 ay sonrasını net olarak görebiliriz. Daha fazlası böyle bir ortamda mümkün değil” ifadelerini kullandı.

VERGİ KANUNLARININ DİLİ AĞIR

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl ise Türkiye’nin vergi sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vergi kanunlarının dilinin çok ağır olduğunu dile getiren Bingöl, ”Bunu daha basit ve anlaşılabilir yapmamız lazım. Çünkü mükellef hakları, politika ve uygulamaları mükellef tanımı ve algısıyla başlar. Bir ülkede vergi bilinci ne kadar yüksekse hak arama bilinci de o kadar yüksektir” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X