Yarış yeni başlıyor

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, otomotivde yarışın yeni başladığını belirterek, yerli otomobilin iddiasını ortaya koydu.

Yarış yeni başlıyor

Karakaş, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyadaki dönüşüme, mega trendlere kayıtsız kalmadığına işaret ederek, ”Bize ‘Fırsat var mı’ diye sorulduğunda çok büyük harflerle ‘Evet’ diyoruz. Gerçek anlamda bir fırsat var. Bu, sadece teknolojinin dönüşümden kaynaklanan bir fırsat değil, pazar da var” dedi. Yarışın henüz yeni başladığını vurgulayan Karakaş şunları kaydetti: ”Biz kendimizi 150 senedir içten yanmalı motor üreten üreticiyle kıyaslamıyoruz.

Bu işin gerçek anlamda mobilite ekosistemiyle çözüleceğine inanan ve geleceğin de dönüşümler, mega trendler nedeniyle orada olacağını bilenlerle kıyaslıyoruz.

Dünyada bu işe soyunmuş 500’e yakın start up var. Bunların dörtte üçü otomobilin kendisiyle değil, otomobilin etrafında bu transformasyonlarla oluşacak mobilite ekosistemiyle ilgileniyor. Bu, bize çok önemli ipuçları veriyor. Bu anlamda bakıldığında klasik otomobil üreticileriyle Türkiye arasında çok fazla fark yok. Yeni başlayanlarla kıyaslarsak aradaki mesafe kapanmayacak mesafe değil.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X