Yaşamalarına mucize gözüyle bakılıyordu

Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldikten sonra Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde özel tedavi altına alınan üçüzler hayata bağlandı.

Yaşamalarına mucize gözüyle bakılıyordu

Bursa’da 28 gün önce 1 kilo 560 gram, 1kilo 440 gram ve 1 kilo olarak dünyaya gelen üçüz bebekler, Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne getirilerek özel tedavilerle hayatta kalmayı başardı.

Tedavilerinin tamamlanmasının ardından üçüz bebeklerden ikisi ailesine teslim edildi. Kiloları ve gelişimleri tamamlanan bebekler, 28 günlük yeni doğan yoğun bakım ünitesinden 1 kilo 740 ve 1 kilo 610 gram olarak taburcu oldu.

Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimi Selahattin Saylık, Gürle bebeklerin 32. haftalıkken Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldiğini belirterek, “28 günlük yeni doğan yoğun bakım sürecinde üçüzler prematüre bebeklerin yaşayabileceği sorunlarla mücadele ettiler. Yine prematüre bebeklerin en önemli problemlerinden biri olan solonum sıkıntısı üçüzlerimizde de mevcuttu” dedi. Üçüzlerin baştan beri anne sütüyle beslenmiş olmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve enfeksiyonlara karşı en büyük koruyucu gücü olduğunu ifade eden Saylık, yaşaması mucize olarak görülen prematüre bebeklerin hayata deneyimli ve gönüllü sağlık personelin gayretleriyle tutunduğunu aktardı. Saylık, “Tabi ki bebeklerimizin yaşama tutunma çabası ve ailesinin onun bu gayretine olan inancı, bu zorlu yolda en büyük yardımcımız oldu” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X