Yatay mimari ile kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Gemlik’le ilgili karar gösterdi ki; Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda radikal kararlar alınabiliyor. Ve bu kararların uygulanabilmesini sağlayacak siyasi irade de mevcut.

Yatay mimari ile kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da konuyu ele aldığı bugünkü köşesinde Bursa Büyükşelir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kentsel dönüşüme yaklaşımını ve bundan sonra atacağı adımları aktarıyor.

Kentsel dönüşümde yeni düzen: Parsel değil, bölgesel planlama!

5 yıllık yoğun bir uğraşının ardından, zemini çok kötü olan Gemlik’in daha sağlam bir bölgeye taşınmasının yolu OHAL Kararnamesi ile açılınca gözler yeniden kentsel dönüşüme çevrildi.

Çünkü…

Bursa’nın da acil dönüşmesi gereken bölgeleri var.

Ne var ki…

Merkez ilçelerdeki kentsel dönüşümlerin çöküntü bölgeleri yerine kent vitrini oluşturacak yerlerde ya da ranta göre yapıldığı yolunda itirazları da izliyoruz.

Özellikle de…

Nilüfer’de daha 15-20 yıllık binaların yıkılıp yerlerine daha büyük siteler yapılması eleştiriliyor, ama bu bölgedeki yeni kabul edilen binaların ne kadar çürük olduklarını da geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı.

Uygulamaya…

Yani kentsel dönüşüm projelerine Aktaş’ın bakışı da farklı. Diyor ki:

“Hem müteahhit, hem yer sahibi, hem şehir kazanacak. Herkesin kazandığı bir maç olmaz. Birileri kazanıyorsa, birilerinin de kaybetmesi gerekir.”

Bununla birlikte…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine görev verirken yaptığı uyarı doğrultusunda yüksek yapılara sıcak bakmıyor.

Bunu da…

“Yüksek katlı binalar kentlerde elbette olacak, ama Bursa’yı dikey değil yatay büyütmemiz gerekiyor” diyerek açıkladı.

Yatay büyüme yönünü de gösterdi:

Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X