‘Yatırımlarımız devam edecek’

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’te yapımı tamamlanan Tarihi Umurbey Çarşı Camii çevresi ve meydan düzenlemesi hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm ilçelerin problemleriyle yakından ilgilendiklerini söyledi.

‘Yatırımlarımız devam edecek’

CEMAL KIRGIZ

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gemlik’te yapımı tamamlanan Tarihi Umurbey Çarşı Camii çevresi ve meydan düzenlemesi törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan tüm ilçelerin problemleriyle yakından ilgilendiklerini ifade etti. Aktaş, ‘Gemlik’e ve Umurbey’e hizmet etmekten onur duyuyoruz. Çıtayı daha yukarılara kaldırmak için buradayız. Hizmet ve yatırımlarımız devam edecek’ dedi. 

Gemlik Umurbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene AK Parti Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun ve Zekeriya Birkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Kaymakam Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın çok güzel değerlere sahip bir şehir ve Gemlik’in de özellikli bir ilçe olduğunu söyledi. Umurbey Mahallesi meydan düzenleme ve Merkez Camii bakım onarım çalışmaları hakkında bilgiler veren Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından birçok noktada tarihi, kültürel yapıların bakım ve onarım çalışması yapıldığını anlattı. Aktaş, “Gemlik gibi önemli bir ilçemizin, mahallelerinin meydanları da çok önemli. Çünkü bölgeler meydanlarıyla anılıyor. İşin bir ayağında Gemlik Belediyesi diğer ayağında Büyükşehir Belediyesi var. Yapılan çalışmalarla bu güzel eser ayağa kaldırılmış” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2015 yılı Mart ayında başlanan çalışmaların toplam 3 milyon TL’ye mal olduğunu belirterek, “Beklentiler yüksek. Standartlarımız çok yükseldi. Düne kadar hayal zannettiğimiz birçok hizmet artık gerçekleşti. Çok daha iyileri olacak” diye konuştu.

HEDEFİ TURİZM

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, 2009 yılında Umurbey’in belde belediyesi kapatıldığında vatandaşların endişe duyduğunu ancak bugün yapılan hizmetlerle yüzlerin güldüğünü ifade ederek, “Tüm sokaklarda hemen hemen tüm altyapı ve yağmur suyu hatları yenilendi. Bu güzel yatırımlar Umurbey’in çevresini değiştirdi. Bundan sonraki istikamet turizm sektörü. Çok sayıda nitelikli sivil mimar örneği binalara sahip. Cumalıkızık’ın nasıl turizm değeri ön planda ise, burası da aynı olacaktır. Bize düşen Umurbey’in tarihi güzellik ve özelliklerini ortaya çıkarmaktır. Tarih Büyüksehir ile canlanıyor. İlçe belediyesi ve Büyükşehir el ele verdiğinde bu güzellikler ortaya çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun ile Zekeriya Birkan da Umurbey’in değerine ve hizmetlerin önemine vurgu yaptı. Umurbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Duran da projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, bölgedeki iş gücünün harekete geçirilmesini istedi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Daha sonra Gemlik Eşref Dinçer Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Bölge Parkı’na Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Aile Sağlık Merkezi temel atma töreni gerçekleştirildi. Burada konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, her hafta cuma günü bir açılış ve bir temel atma töreni düzenleyeceklerini anlattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 250 günde tamamlanması hedeflenen Aile Sağlık Merkezi ihale bedelinin 808 bin lira olduğunu ve tamamının Gemlik Belediyesi teknik personeli tarafından projelendirildiğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X