Yatmadan önce bir kaşık bile yeseniz…

Geceleri uyumakta zorlanıyor, uyanınca da çok yorgun hissediyorsanız ne yazık ki o 10 kişiden biri de sizsiniz. Git gide artmaya başlayan kronik yorgunluğu doğal yöntemlerle engelleyebilmek mümkün.

Yatmadan önce bir kaşık bile yeseniz…

Sabahları dinç olmak sizin elinizde birkaç minik adımla bunları oldukça kolay yapabilir dinç olabilirsiniz.

Akşam yemeğinden 45 dk ile 1 saat sonra biraz meyve yemek oldukça iyi gelecektir. Bunun dışında çay kahve vs gıdalardan uzak durmak faydalı olacaktır ve akşam yatmadan önce kesinlikle atıştırma yapmak sakıncalıdır. Bu tür durumlar uyku sorunu ortaya çıkarır sabah zinde dinç uyanmanızı engeller.

yorgun-uyanmanizi-engelleyecek-oneriler-12413132.jpeg

Yatağınızda ya da uyuma şeklinizde bir sorun olmadığından emin olmalısınız. Vücudunuzun rahat edebileceği bir pozisyonda uyumuyorsanız dinlenmeniz ve dinç bir şekilde uyanmanız mümkün değil.

Birden çok yastıkla uyuyor ya da yastıksız yatıyorsanız özellikle boyun bölgenizde yaşanacak sorun ve ağrılar gün içerisinde ya da uyandığınızda sizi halsiz hissettirecektir. Bu sebeple tek ve dolgun bir yastık yeterli olacaktır.

yorgun-uyanmanizi-engelleyecek-oneriler-12413136.jpeg

Uyku kalitesini etkileyen en önemli hormon melatonindir. Uyumadan 2, 3 saat önce yiyeceğiniz bir yemek kaşığı fıstık ezmesi ve küçük bir muz vücudunuzda melatonin etkisi yaratacaktır. Fıstık ezmesinin yanı sıra zerdeçal da iyi bir kaynaktır. Sütün içerisine ekleyeceğiniz bir çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığı toz zerdeçal melatonin salgılanmasını hızlandırır. Bu karışımı ise uyumadan bir saat önce içmelisiniz.

Uyanır uyanmaz 1-2 bardak ılık su içerisine; 1 dilim limon, 2 adet karanfil ve 1 çay kaşığı zencefil ekleyin. Güne hızlı bir metabolizma ile giriş yapın.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X