Yatmadan önce her akşam altın süt için, bakın neler oluyor!

Altın süt, beslenme uzmanlarının da önerdiği bir karışım içeceği ve insan sağlığına faydası olan bir şifa deposu olarak karşımıza çıkıyor.

Yatmadan önce her akşam altın süt için, bakın neler oluyor!

Altın süt nedir?

Altın sütteki ana madde, Curcuma bitkisindeki, anti-kanser ve anti-inflamatuar içeren zerdeçaldır.

640xauto-(2)-002.jpg
 

Altın süt için diğer bir malzeme de karabiber: Karabiberle zerdeçal birleştirdiğinizde, curcumin’in biyolojik açıdan erişilebilirliğini kat kat arttırırsınız. Bu, vücudunuzun daha fazlasını alabileceği anlamına gelir.
 

Peki altın süt içmeye başladığınızda neler olacak…
 

Daha sağlıklı bir karaciğer: Altın sütü içtiğinizde kendinizi daha iyi hissedersiniz, içiniz temizlenmiş gibi olur. Sonuçta, zerdeçal karaciğerin genel sağlığını iyileştirmekte, ve vücudunuzda etkili bir şekilde detoks yapabilmektedir.

640xauto-(1)-002.jpg
 

Beyin eskiye oranla daha zeki: Oldukça akıllı olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak altın sütün hafızaya faydası vardır. Çünkü zerdeçal hafızanızı güçlendirir ve beyin fonksiyonunu geliştirir.

İshal, kabızlık sindirim sistemi rahatsızlıklarındandır. Altın süt içmeye başlayınca sindirim sisteminde düzelme görebilirsiniz.

Zerdeçal bağışıklık sistemini geliştirir.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Hücreleri yenileme özelliği ile cilt ve saç güzelliğine fayda sağlar.

Yüksek enerji verir.

Tiroid hastalarına iyi gelir.

Baş ağrısı, diş ağrısı gibi ağrıların kesilmesini sağlar.

Mide hastalıklarına fayda sağlar.

640xauto-002.jpg
 

Altın süt nasıl hazırlanır?

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zerdeçal

100-150 ml su

1 çay kaşığı karabiber

Süt
 

Hazırlanışı

Öncelikle su, toz zerdeçal ve karabiberi karıştırın. Daha sonra yaklaşık 8 dakika kadar pişirin. Karışım macun kıvamına geleceği için bir miktar su daha ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapatın. Hazırladığınız bu karışımı 40 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 çay kaşığı macunu 1 bardak süt ile karıştırarak tüketmelisiniz. Dilerseniz altın sütünüzü bal ile tatlandırabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X