Yavuz sondaj için yola çıkıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yavuz sondaj için yola çıkıyor

Türkiye’nin Kıbrıs Adası açıklarındaki doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin olarak Fatih Sondaj Gemisi’nin ikinci sondajına Finike-1 adlı sahada devam ettiğini belirten Dönmez, oradaki suyun derinliğinin 2 bin 300 metre civarında olduğunu söyledi.

Dönmez, ‘’Şu anda da sondajımız 3 bin metreleri aşmış durumda. Hedef derinliğimiz deniz seviyesinden itibaren 5 bin-5 bin 500 metreler seviyesine inmek. Yaklaşık 100-120 günlük bir iş programımız var. Temmuz sonuna doğru hedeflenen noktaya ulaşmış olacağız. Bu işin garantisi yok. Sondaj yapmadan ne var ne yok bilme imkanımız yok.

Ümitliyiz. Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi enerji denkleminin dışına atmaya çalışanlar, Türkiyesiz realistik bir çözümün olmadığının farkında ama ifade edemiyorlar” dedi. Uluslararası hukuka uygun olarak tüm işlemlerin devam ettirildiğini dile getiren Dönmez, şunları kaydetti: ‘’İkinci gemimiz de hazırlanmak üzere.

Yavuz sondaj gemimizi perşembe günü (yarın) uğurlayacağız. Şu anda tersanedeki bakım ve upgrade çalışmaları devam ediyor. Temmuz başı gibi KKTC’den almış olduğumuz ruhsat sahası üzerinde ilk sondajına başlamış olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X