Yemen’deki Husiler: Ateşkese hazırız

Yemen’de Husiler, ülkede barışın sağlanması için Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve onların Yemenli müttefiklerine füze atılmasını ve insansız hava araçları ile saldırılmasını durdurma çağrısı yaptı.

Yemen’deki Husiler: Ateşkese hazırız

Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi’den gelen açıklama Birleşmiş Milletlerin (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in bu yöndeki isteğine karşılık yapıldı.

Husi, ‘BM temsilcisi ile yaptığımız görüşmede kendisinin füze ve insansız hava araçları ile yaptığımız saldırıları durdurma isteği sonrası bu saldırıları durdurma kararı aldık.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri barış istiyorsa adil ve onurlu bir barışın sağlanması için bütün cephelerdeki askeri operasyonları durdurmaya da hazır olduklarını’ ifade etti.Husilerin girişimiyle ilgili olarak koalisyon güçlerinden henüz açıklama yapılmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X