Yeni atölye binasında eğitim rahatlayacak

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için inşa ettirilen yeni atölye binasının inşası tamamlandı.

Yeni atölye binasında eğitim rahatlayacak

GÜRHAN ADANA

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, bundan sonra mezun olacakların, kurulması planlanan Oto Test Merkezi’nde de teknik eleman olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için inşa ettirilen yeni bir atölye binası inşa edildi. Yeni binaya taşınma çalışmaları tamamlanırken, bu binanın önümüzdeki dönem kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından, bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni atölye binasının okuldaki atölye çalışmalarını oldukça rahatlatacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, ‘Okulumuzda 3 ayrı dalda atölye bölümleri bulunuyor. Metal Teknolojileri, Makine Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojileri bölümlerinin pratik dersleri aynı çatı altındaki atölyede veriliyordu.

Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü kendi binasına taşındı. Böylece, önümüzdeki dönemden itibaren atölye çalışmaları oldukça rahatlayacak. Metal Teknolojileri ile Makine Teknolojileri bölümleri mevcut atölyede derslerini sürdürecek’ dedi.

OTO TEST MERKEZİNE ELEMAN…

Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin Bursa’daki otomobil fabrikalarında iş bulduğunu ifade eden Ayaz, bundan sonra mezun olacakların, kurulması planlanan Oto Test Merkezi’nde de teknik eleman olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Ayaz, geçen eğitim-öğretim döneminde 3 atölyede toplam 380 öğrencinin eğitim gördüğünü, bunlardan 140’ının Motorlu Araçlar Teknolojileri öğrencisi olduğunu söyledi.

ATÖLYE ÇALIŞMASI DAHA RAHAT…

Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü’nün kendi yerine taşınmasıyla okuldaki atölye çalışmalarının çok daha ferah ortamlarda yapılabileceğini belirten Musa Ayaz, ‘Yeni bina tamamlanınca Adapazarı’ndaki bazı otomobil fabrikaları, atölyede kullanılmak üzere otomobil motorları hediye ettiler.

Bunun yanında Ankara’daki bir traktör firması ile imzaladığımız protokol gereği, öğrencilerimiz bu firmanın fabrikalarında staj görme imkânı elde ettiler’ diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ayrıca, yeni binadaki atölyeye, motor kaldırmakta kullanılan lift adlı makineyle test cihazlarının kazandırıldığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X