Yeni büyüme hikayemizi teknolojiyle yazacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”Yeni büyüme hikayemizi sanayi ve teknolojiyle yazacağız. Öncelikli sektörlerimizi belirledik” dedi.

Yeni büyüme hikayemizi teknolojiyle yazacağız

Varank, Yalova’nın Altınova ilçesindeki Tersan Tersanesi’nde Kanadalı ‘Ocean Choise International’ firması için inşa edilen ‘Calvert’ isimli Arktik Fabrika Balıkçı Gemisi’nin denize iniş töreninde konuştu. Ar-Ge’ye yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını vurgulayan Varank şunları kaydetti: ”Günümüz dünyasında, alanında lider olmak, öncü olmak ancak ve ancak Ar-Ge’ye yapılan yatırımlarla mümkün olabilir. 11. Kalkınma Planımızı bir bütün olarak rekabetçi sanayiyi ve verimliliği merkeze alarak kurguladık.

Yeni büyüme hikayemizi sanayi ve teknolojiyle yazacağız. Öncelikli sektörlerimizi belirledik. Bu sektörlerde atılımı sağlamak üzere, lojistikten insan kaynağına, eğitimden dijital dönüşüm alanlarına kadar geniş bir yelpazede yatırımlar yapacağız. Bunu yaparken dış yatırımcılara da kapılarımız ardına kadar açık olacak. Bu noktada yerli-yabancı ayrımımız yok.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X