Yeni Çelik Palas’a Ankara’dan imar

41 dönüm üzerine kurulu yarım inşaat ve arazi için Özelleştirme İdaresi’nin Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerini by-pass ederek yaptığı imar planı Cumhurbaşkanlığı’nca onaylandı.

Yeni Çelik Palas’a Ankara’dan imar

Böylece Yeni Çelik Palas Otel’in yıllar önce yapılan dev inşaatı, bitmeden çürüğe çıkmış oldu. Yapılacak ihaleyi kazanan firma burayı yıkıp, verilen imar hakkı doğrultusunda yeni bir proje hazırlatacak. Burada 2,35 emsalli ve en az 10 katlı bir bina yükselecek.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Yeni Çelikpalas’a satış için dev imar

Bursa’nın sürüncemeye karmış devlet yapılarından Yeni Çelikpalas Otel’in dev inşaatı bitmeden çürüğe çıktı.

Senelerce Emekli Sandığı’nda kaldıktan sonra en son Sosyal Güvenlik Kurumu mülkiyeti’ne  41 dönüm arazi üzerine kurulu yarım inşaat ve arazisi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerini by-pass ederek re’sen yaptığı imar planı Cumhurbaşkanlığı’nca onaylanarak yürürlüğe girdi.

Bunu ilişkin karar da önceki gün resmi gazetede yayınlandı.

Alanda daha evvel verilmiş buna yakın bir imar hakkı olunca Özelleştirme İdaresi’nin de var olan hakları kullandığı görülüyor.

Ancak doğru olan, planların Bursa belediyelerince ve meclislerince yapılmasıydı.

Halen atıl durumda yarım kalmış dev yapı yıkıldıktan sonra 2,35 emsalli ve en az 10 katlı bir beton kütle yeniden yükselecek.

Kamu çıkarı gözetilerek alınmış gibi gözüken karar, Bursa’nın planlama anlamında Ankara’dan bir kez daha by-pass edildiğinin işareti.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X