Yeni havaalanı müjdesi

Uludağ, doğal kaynakları ve sunduğu eşsiz güzelliklerle sadece Bursa için değil tüm ülke için bir çekim merkezi niteliği taşıyor.

Yeni havaalanı müjdesi

Kenti yönetenler bu doğal hazinenin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla her geçen gün yeni projeler üretiyor ve bunlardan bazılarını hayata geçiriyorlar.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü yazısında Bursa’nın dağ ilçelerinden Orhaneli’nde üzerinde çalışılan bir projeden bahsediyor. Bu projenin hayata geçmesi halinde Uludağ sportif havacılığın da önemli merkezlerinden biri haline gelecek.

Orhaneli’ne uçuş merkezi müjdesi

Önceki akşam, bölge iş adamı Osman Altınoğlu’nun sahibi olduğu Elegans Düğün Salonları’nda Bursa’nın Dağ yöresinin aksaçlıları olarak bilinen ileri gelenlerin bir toplantısı vardı.

‘Bursa Uludağlılar Buluşması’ olarak adlandırılan toplantıda bölgenin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

O toplantıda aynı zamanda Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin de başkanı olan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Dağ-Der Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya, İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, eski bölge milletvekili Faruk AnbarcıoğluJeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Dağ-Der’in eski genel başkanlarından Yüksel Acar, yörenin yetiştirdiği iş adamı, bürokrat muhtar ve STK temsilcilerinden bazıları katıldı.

Toplantıda 700 yıllık geçmişi olan kentte, bölge insanın ne kadar organize, ne kadar güçlü olduğu, Bursa ekonomisinin neresinde bulunduğu, nerede olmaları gerektiği, farkın nasıl kapatılacağı uzun uzun konuşuldu.

Toplantının moderatörlüğünü Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Beşli yaptı.

Toplantıda, kent bürokrasisi ve yerel yönetimlerde yaşanan değişimlerden bölge insanın etkilenmemesi, tenkisat vb. gibi olumsuzlardan zarar görmemesi için gerekli siyasi girişimlerin başlatılması ve bu konuda gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile de görüşülmesi önerildi.

Çözüm amaçlı içinde Dağ-Der’in olduğu 5 kişilik komisyon oluşturulması, büyük bir Dağ çalıştayının yapılması, Dağ yöresi için siyasi tartışlarını dışında eski Köy Enstitüsü modeli üzerinde çalışılması ve köylüyü yeniden milletin efendisi yapma amaçlı yola çıkılması gündeme getirildi.

Ayrıca 2019’da yine yörenin Bursa’da milletvekili ve belediye başkanı anlamında da temsili için şimdiden harekete geçilmesi dile getirildi. 

Toplantıda söz alan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da yöre insanına müjde verdi.

Yazının tamamı için tıklayın..   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X