Yeni rekorlara hazırız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, sektör olarak yeni turist rekorlarına hazır olduklarını belirtti.

Yeni rekorlara hazırız

Bağlıkaya, Türk turizminin her yıl yeni rekorlar getireceğine inandığını söyledi. İflas eden Thomas Cook’un açığını doldurabilecek değişik tur operatörleri ve pazar yapısına sahip olunduğunu ifade eden Bağlıkaya, sektörün bu iflası hissetmeden gelecek yıl da önemli bir artışla yoluna devam edeceğini kaydetti. Avrupa’da 800 milyona yakın nüfus bulunduğunu ve bu insanların tur operatörleriyle, paket turlarla seyahat etmeye alışkın olduklarını vurgulayan Bağlıkaya, ülkenin tamamına turist getirebilmek için tur operatörleri sisteminin devreye girmesi gerektiğinin altını çizdi. Turizm sektörünün zinde olduğuna işaret eden Bağlıkaya, Türkiye’de dünya ile rekabet edebilecek en önemli sektörün turizm olduğunu anlattı. 

SEKTÖR GENÇ VE DİNAMİK

Turizmin stratejik bir sektör olduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, yeni turist rekorlarına hazır olduklarını dile getirdi. Bağlıkaya, ‘’Turizmde artık hem sezonu uzatmalıyız hem de pazar çeşitliliğini artırmalıyız. Türkiye kapasite olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefi olarak koyduğu 75 milyon turist hedefini kaldırabilecek güçte. Sektör dinç ve dinamik. 75 milyon turist hedefini rahatlıkla tutturacağız. Ürünümüz çok güzel. Operatörlerimiz son derece iyi. Bütün pazarlarda inanılmaz işler yapılıyor. Konaklama sektörümüz yeni. Hizmet kalitemiz belli. Fiyat kalite dengesine bakıldığında Avrupa’da ülkemizle rekabet edebilecek başka bir ülke yok” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X